Flash Dames Nike Free 0 Hardloopschoenen 5 Je Bij Zwartgrijs Koop tdBQrosChx
Brouwersgracht 48  |  1013 GX Amsterdam  |  06 53 37 44 88  |  Damen Navy Schuhe PumpsbequemBlau Jana H Violett 805 534cARjLq
Schoenen LeveringPlutosport Nike Snelle Dames KopenGoedkoop En 6yIvYmfb7g
fotograaf
front-end webdesigner
historicusMit Mustang Verzierung Schuhe Sneaker Glitzer Silber Damen SMqGUzVp
freelance auteur
Geschreven op: 23 maart 2013 ˑ Categorie: accessoires, Mit Mustang Verzierung Schuhe Sneaker Glitzer Silber Damen SMqGUzVpanaloog ˑ 

Eigenlijk had ik Adox 4×5″ vlakfilm willen kopen bij Foto Den Boer, maar die was niet op voorraad. Het werd daarom een doosje Ilford FP4 vlakfilm. Voor de ontwikkeling van mijn standaard zwart-wit film, Tri-X van Kodak, gebruik ik altijd HC-110 ontwikkelaar. Ik moest dus even het net op om te lezen over aanbevolen standaard verdunning, agitatie en tijd. De online database met combinaties van film en ontwikkelaar van Digitaltruth Photo Ltd uit Houston, Texas biedt dan altijd uitkomt.

Maar wat las ik op hun website: er is nu een Digitaltruth iPhone app (ook Android of Nokia) waarin de gehele online database van meer dan 8000 film-ontwikkelaar combinaties is opgenomen en die is gecombineerd met een timer. Ik besloot direct de app (€ 7,99) te downloaden. Mijn iPhone gebruikte ik altijd al als timer en de online database als referentie. Beide gecombineerd leek me een ideale app. En dat bleek ook!

In Uitverkoop Goedkope Dames Laarzen Gouden De nl SaleKleding 8nwO0PXk

Je kiest allereerst je film (35mm, 120 of vlakfilm) uit de enorme lijst met films. In mijn geval FP4.

Dan kies je je ontwikkelaar uit een minstens zo lange lijst ontwikkelaars.
Dat wordt HC-110 (verdunning B)

Teva Hurricane 3 Online Trekkingsandale Kaufen Damen 6yYgbf7

Vervolgens hoe je de film hebt belicht.

En je timer staat klaar voor ontwikkelaar, stopbad, fixeer, (eventueel hypo clearing agent), spoelen en het druppeltje afwasmiddel voor de laatste dertig seconden.

Maar er is één ding dat nog niet klopt: er staat dat ik 500ml HC-110 gebruik. Dat is niet zo. In de Combiplan ontwikkeltank heb je 1250ml nodig. Dus klik je op het pijltje naar rechts.

En stel je ‘Volume’ in op 1250ml. Daarna kies ik de verdunning (‘Dilution’) door op het pijltje naar rechts te klikken.

Mit Mustang Verzierung Schuhe Sneaker Glitzer Silber Damen SMqGUzVp

Die is 1:31. En kijk nou: ik krijg keurig aangegeven dat ik 39ml HC-110 concentraat moet gebruiken en 1211ml water.

Ontwikkelaar mengen, op de grote pijl terug klikken.

Ontwikkelaar in de tank en [start] klikken.

De timer tikt gedurende de tijd die je geacht wordt te agiteren, kondigt met een piepje aan dat het bijna tijd is om te gaan agiteren, heeft een niet te missen groot lettertje met tijdsaanduiding en heeft rechts bovenin een ster waarmee je deze combinatie kunt toevoegen aan een lijst favorieten.
Met een geluidssignaal wordt aangegeven dat de huidige fase in de filmontwikkeling (bijvoorbeeld het stopbad) gereed is. De timer stopt dan. En op het moment dat je de fixeer in de ontwikkeltank heb gekiept klik je op ‘ga door’ en gaat de timer mooi weer op 0:00 verder voor de 5 minuten fixeer tijd.

Overigens bij gebruik van stopbad, fixeer etc. met andere voorgeschreven tijden dan die standaard zijn opgenomen: geen probleem. Uiteraard kun je die naar eigen voorkeur/gebruik aanpassen.

Het werkt geweldig! Aanrader! Uiterst relaxed dat je tijden gewoon al zijn ingesteld en dat je alleen maar een paar keer ‘ga door’ moet klikken na een tussentijds handeling. Ik ben bijzonder enthousiast.

BestellenScapino Sportschoenen Heren Osaga Sportschoenen Heren Osaga Online Online BestellenScapino Ow8n0PkX

Delen:

Op Wandelen2014Outdoor Te Oppad Om Sandalen nl Test cKF3T1Jl

© 2019 Bert Bulder Fotografie Amsterdam.
Gebouwd met Wordpress. Ontwerp gebaseerd op wpshower
Mit Mustang Verzierung Schuhe Sneaker Glitzer Silber Damen SMqGUzVp
Schoenen Beste The 11 Vintage Afbeeldingen Shoe Van CoLtd London klwXOuZTPi